2019 m. balandžio 13 d. 14 val. Fotografijos muziejaus edukaciniame centre vyks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu specialiu tirpalu įjautrinę popierių ant jo kursime originalias kompozicijas ir stebėsime, kaip dienos šviesoje jos virsta mėlynos spalvos fotografiniais atspaudais. Atvirukams kurti, iš mūsų paruoštų skirtingų priemonių, pasirinksite jums labiausiai patinkančias. Kompozicijos dėlioti galėsite naudoti iš muziejuje saugomų senųjų velykinės tematikos fotografijų pagamintus negatyvus, panorėję sukurti savitą vaizdą, negatyvus galėsite išpiešti patys, karpyti karpinius arba komponuoti mūsų paruoštus augalinių motyvų šablonus. O jei namie turite džiovintų augalų herbariumų, kviečiame juos atsinešti į dirbtuves ir kurti cianotipijas fotogramos principu – komponuoti vaizdą iš žolynų, kurie, apšvietus saulėje, „atsispaus“ atviruke.

Savo sukurtus mėlynus saulės atvirukus galėsite pasilikti atminčiai ar išsiųsti paštu muziejuje įrengtoje pašto dėžutėje.
Apsilankę dirbtuvėse, taip pat turėsite galimybę apžiūrėti Fotografijos muziejuje veikiančias Vlado Mikalausko „Šiauliai. Vilniaus gatvė“ ir Edvardo Tamošiūno „buvo ir yra“ parodas, o kol mėlyni saulės atvirukai džius –muziejaus stogo terasoje pasidžiaugti puikiausia pavasarėjančių Šiaulių panorama!

Kaina: 4 Eur (su nuolaida 2 Eur)
Vaikams – NEMOKAMAI!
Registracija:
Tel. 8 41 524393
El.p.