2019 m. gegužės 18 d., šeštadienį, Fotografijos muziejus tradiciškai jungiasi prie 14 kitų Šiaulių miesto muziejų ir 19 – 24 val. Šiauliečius bei miesto svečius kviečia nemokamai apsilankyti vieninteliame specializuotame fotografijos meno ir technikos muziejuje Lietuvoje.

Naktinėtojų laukia:

19.00–24.00 Interaktyvi edukacinė veikla Virginijaus Kinčinaičio parodoje „SUBLIME II“ ir edukacinėse erdvėse
19.00–24.00 Virtuali realybė kartu su „Enter VR“ Studijoje (III aukštas)
22.00–24.00 Tiesioginė „Eurovizijos“ finalo transliacija Edukacijos centre

 

19.00 – 24.00 val. Gyvos muzikos koncertai Fotografijos muziejaus terasoje. Dalyvauja:

19.00 – 19.45 – grupė „Good Question“
19.45 – 20.30 – grupė „Sun city line“
20.30 – 21.00 – grupė „Migracija“
21.00 – 22.00 – grupė „Kieno miške kankorėžiai“
22.00 – 23.00 – grupė „Church on Wheels“
23.00 – 24.00 – grupė „The Phonic Strings“

 

www.naktismuziejuje.lt

Enter VR Media kartu su Fotografijos Muziejus Muziejų naktį dovanos neįtikėčiausius įspūdžius ir galimybę apsilankyti virtualiame muziejuje, kuriame galėsite pamatyti 1:1 mastelio Mikelandželo Dovydo skulptūrą, Leonardo Da Vinči Mona Liza ir kt. garsiausius pasaulio muziejų eksponatus.
Specialių akinių pagalba pasinersite į dirbtinę aplinką 360 laipsniu kampu ir turėsite galimybę mėgautis virtualios realybės suteikiamais pojūčiais.

 

 

 

 

 

„Good Question“ – prieš metus renginiui „Gatvės muzikos diena“ susibūrusi grupė, kuri po pirmojo pasirodymo neiširo, išliko, sustiprėjo ir dalyvavo ne viename koncerte, tęsdama kūrybinį darbą ir vis tobulėdama. Šiais metais grupė „Good Question“, minėdama pirmąjį gimtadienį, nori pakviesti švęsti kartu ant Fotografijos Muziejus stogo – skleisti nuotaikingą muziką ir užkrėsti visus puikia nuotaika.

 

 

 

 

Migracija – keliavimas iš vienos vietos į kitą. Taip ir grupės nariai, pradėję groti rūsyje, garaže, keliauja iš pogrindžio į sceną, kur pasirodys bei pristatys metus brandintas ir kurtas dainas. Grupė žada dovanoti geras emocijas ir užkrečiančią energiją!

 

 

 

Alternatyvų roką grojantys ir jau šimtus jaunų žmonių savo muzika užkrėtę „Kieno Mishke Kankorezhiai“ pasiruošę nustebinti net ir daug girdėjusius bei mačiusius. Nuo 2017 m. kartu grojantys vaikinai geriausiai žinomi dėl tokių dainų, kaip „Nepakviečiau pašokt“ ir „Tamsiai pilkos akys“. Jie sako, kad jų kūryba – iš gyvenimo. Be šios grupės nevyksta nei vienas Šiaulių miesto muzikos renginys, o visai neseniai kankorėžiai apšildė grupės „jautì“ turą po Lietuvą.

 

 

 

Grupės „Church on Wheels“ pagrindą sudaro Šiaulių dramos teatro aktoriai Severinas Norgaila, Aidas Matutis ir režisierius Paulius Ignatavičius bei prie kompanijos prisijungęs aktorius Tomas Montvila. Muziką su teatrališku atlikimu originaliai derinantys „Church on Wheels“ paperka savo muzikiniu išradingumu, nuoširdumu ir ironišku požiūriu į šiandienos socialinę tikrovę. Visada tik gyvai grojantys „Church on Wheels“ atliks žinomus ir savo kūrybos kūrinius, suteikdami jiems išskirtinio šarmo. Savo muzikinį stilių grupės nariai įvardina kaip linksmą punk rock’ą ir žada tikrai nenuobodų, muzikalų ir teatrališką penktadienio vakarą.

 

 

 

Lankytojų patogumui antrus metus iš eilės sukūrėme ineraktyvųjį maršrutą, kurio pagalba dar lengviau keliauti į muziejus.

Ką reikia daryti?

  • Mobiliuoju telefonu nuskaitykite specialų kodą, kurį rasite Muziejų nakties plakatuose, skrajutėse, facebook paskyroje ar internetinėje svetainėje.
  • Nuskaičius kodą atsidarys IZI travel internetinis puslapis, kuriame matysite anglų, rusų ir lietuvių kalbomis pateiktą muziejų nakties programą ir ankstesnių metų renginio akimirkas.
  • Pasirinkite, kad muziejų maršrutą matytumėte žemėlapyje. Taip palengvinsite savo keliavimą iš vieno muziejaus į kitą, ypač jei esate ne iš Šiaulių ir orientuojatės šiek tiek sunkiau.
  • Pasididinkite žemėlapį, kad geriau matytumėte kelią, kuriuo lengviausia eiti nuo vieno muziejaus prie kito.

 

izi.TRAVEL